tisdag, februari 27, 2007

Någon kan inte räkna...

Visade nyligen filmen Hoppet. Och där kunde det här inlägget varit slut, om det inte vore för den smått lustiga numreringen av akterna.

En film består av små delar, kallade akter, och beroende på längd har en film fler eller färre akter. Och för att kunna visa filmen i rätt ordning är dessa numrerade 1, 2, 3 osv... En självklarhet.

Men inte Hoppet. Nej. Här hade vi akt 1, 3, 4, 5, 6 och 7. Till råga på allt så identifierades första akten som 1 på startsladden, och 2 på slutsladden... total förvirring.

En möjlighet är att man skarvat ihop akt 1 och 2 till en ny akt 1 men då den ändå inte var längre än drygt 400 meter (ca 15 minuter) verkar det vara lite märkligt. Och att filmen verkligen bara skulle ha sex akter framgick av både tillståndskort och transportlåda.

Jag fick skriva ett litet brev och bifogade det i lådan där jag beskrev den märkliga numreringen så nästa maskinist inte blir lika konfunderad som jag blev när jag började spola upp filmen.

1 kommentar:

Alexander sa...

Haha, med tanke på detta inlägget (och det senaste om de slitna rullarna) tänker man att det vore spännande om filmrullarna kunde tala - undrar vad de berättat då...