tisdag, juli 07, 2009

Stolpar, tallrikar och non-rewind...


Idag har jag bekantat mig med Kinoton ST-200 då kontrollenheten och spolbordet kom igår. Först saknades det säkringar i kontrollenheten och sedan sa ett relä upp bekantskapen med resten av världen. Men för en kort stund så hade jag en fungerande stolpe som snurrade så fint så (fast utan skivorna påskruvade). Fick även fingra på spolbordet och testa interaktion spolbord-stolpe. Trevligt.


Idag kom kompisen, en non-rewind med endast två skivor anpassad för att egentligen sitta under en Erneman 12 projektor. Den har tidigare stått i Umeå.

Uppdatering: Det visar sig att det var en märklig tingest, för ST-200:an är stendöd. Den snurrar trots att precis alla säkringar är utdragna ur kontrollenheten, och den reagerar över huvudtaget inte på stopplägena för armen (längst in och längst ut). Den bara knatar på i samma hastighet. Visar sig också att den stått så länge i Stockholm på någon bio där att ingen vet när den senast fungerade... just snyggt.

1 kommentar:

Unknown sa...

Man e lite avis då det finns inget roligare o intressant än att se en salong med teknik växa fram från ett virrvarr av prylar och mojänger. Sist för mig var i Hässleholm år 2000 då vi byggde tre salonger. Än idag när man besöker bion kan man peka på en sidovägg o säga att just där går de kablarna. Och man vet vilket slitgöra det var att montera stolar.. Bygga bio är det bästa! Eller hur?!