torsdag, juli 09, 2009

Med buller och bång

I dagarna två har de dragit ledningar och sladdar i salongens vänstra kabelränna, som fått stå öppen. Vi har inte kunnat sälja platser på rad 1 för där ligger själva locken till sidan.


Jag har även hjälpt till med att montera ihop våra nya fronthögtalare. Med dubbla 18 15-tums baselement nederst och mellanregister och diskanthorn överst. Dessa skall sedan matas med var sitt EAW 2500W slutsteg, eftersom det blir aktivt delningsfilter, alltså att diskanten och basen drivs av var sin kanal på slutsteget.


Frontarna med filtret ska installeras på tisdag nästa vecka, eftersom stolpen är kaputt så prioriterade vi ljudet inför premiären av Harry Potter och halvblodsprinsen.

Men något vi kunde installera redan idag var den enorma basen...


Dubbla 18-tums element, väger 98kg, talspolarna är 10cm i diameter... woah! Lite trixande och fixande bland sladdarna och så var basen igång... Vilket LJUD! Mullret och dånet i början av Transformers: Rise of the Fallen var något helt annat än vad vår gamla trötta 15-tums baslåda klarade av.

Lustigt nog så har nu just Transformers 2 varit med om två ljuduppgraderingar på hela speltiden. Vi installerade 12 nya surroundhögtalare dagen före premiären, och idag när filmen gör sin sista visning så trycker vi in en ny baslåda till den. Rätt läckert faktiskt...

Inga kommentarer: