söndag, oktober 05, 2008

The number of the Cinema

Eagle Eye, 2008-10-04, kl. 21:15 blev föreställning nr. 666 i år. Ironiskt nog så sammanfaller det med flera andra tekniska små detaljer. Som gårdagens upptäckt att surrounden är omkastad t.ex.

Mer allvarligt är att en rem i projektor 1 har börjat vandra och ibland lägger sig precis bredvid och skrapar emot bländaren. Inte alls bra, kräver teknikerbesök. När det nu kan ske...

Ännu värre, upptäckte att kolven i projektor 1 tänder dåligt. Och hoppsan, den är ju uppe i 2500 timmar. "Bara" 500-600 timmar för mycket. Ny kolv är beställd, men det innebär att jag måste göra det jag allra mest känner obehag inför... att byta ut den jäkeln. De är ju inte att leka med, de små 2000W-lamporna precis...

5 kommentarer:

Selstam sa...

Och vad kostar en sådan lampa?!

// Selstam

Kristoffer Strömblad sa...

Ungefär 7000 kr ex. moms.

Ekorren sa...

Dem smäller gott :D

Så använd skydd, fast det behöver jag la inte säga till dig.

Jonas sa...

Ja usch. Lampbyte är inte kul. Känner också alltid ett starkt obehag när man skall in i lamphuset och pilla... Det inte bara smäller bra dessutom flyger det livsfarligt splitter omkring om något går snett. Fy bubblan.

Kristoffer Strömblad sa...

Lampbyte är inte kul nej, men sen postgång är värre. En vecka sedan jag beställde ny kolv. Ingen leverans.

Har en reservkolv liggande i maskinrummet nu som är 1500h gammal. Svagt sotig vid inspektion. Får duga om det dröjer mer med den nya.