söndag, augusti 13, 2006

Varför så bråttom?

I dessa hektiska tidevarv uppmanas vi ofta att stressa mindre, vilket ju är helt rätt. Något som en vanlig biopublik borde ta till sig. För sällan är det mera stressigt än när filmen är "slut". Eftertexterna måste fan vara giftiga eller något för ut skall man fortare än kvickt, tydligen.

Det kanske kommer som en nyhet för er, men dessa texter bits inte. Och jag borde veta med drygt 3200 föreställningar under bältet. Tvärt om kan många filmer bjuda på något extra, som Pirates of the Caribbean: Död mans kista. Tji fick ni som sprang ut. Och många gånger bjuds på extremt bra musik, som t.ex. i Inside Man och Bourne Identity / Bourne Supremacy, där det visuella hjälper till att spegla musiken samt skapar en stunds avkoppling efter filmernas spännande berättelser.

Själv ser jag alltid hela filmer, inklusive eftertexterna. Även hemma på dvd. Dessutom är ett av mina trevligaste biominnen den gången jag gick iväg och såg Apocalypse Now Redux. Det faktum att inte en kotte i publiken reste sig förrän ridån drogs efter 3 timmar, 22 minuter och 13 sekunder - vilket är filmens kompletta speltid - bara förhöjde känslan av storhet och beundran för det absoluta mästerverk filmen faktiskt är.

Inga kommentarer: