fredag, december 03, 2010

Dokumentera mera

Igår var en lustig dag, bara dokumentärer i mina salonger...

Saken var att Naturskyddsföreningen i Trelleborg hyrt salong 1 för en gratisvisning av Underkastelsen, en dokumentär om de kemikalier som vi får i oss dagligen. Denna ska sen också visas för gymnasieklasser i nästa vecka. Så där dök en 35mm kopia upp, samt inte mindre än tre dvd-skivor av samma film...

Orsaken var att samtidigt har skolorna även bokat Armadillo som skolfilm nästa vecka, och den ska vi köra digitalt. Tanken var därför att då kunde Armadillo gå för allmänheten som vanlig Studio-film, en smart tanke. Fast det här med att få kopior har visat sig lättare sagt än gjort.

Första skickordern bekräftade att en dvd-kopia skickades 23/11. Men av denna såg vi inte röken. Så i panik skickades ny kopia 29/11, trodde vi ja, för det som dök upp då var två nya dvd-kopior av Underkastelsen. Så onsdagens visning blev det inget av, men under onsdagen gick så det iväg en skiva som anlände några timmar innan torsdagens föreställning.

Så då fick man sätta sig med fast-forward i dvd-spelaren och leta upp var eftertexterna började (1:38:58 kan jag upplysa om) eftersom att köra dvd är ett helmanuellt företag, med salongsljus och start av film etc. och jag har inte lust att stå och vakta salong 2 som en hök för att inte missa slutet. Och dessa dvd:er har inte kapitelstopp eftersom de är rena visningskopior.

Men där stod man så, med bara dokumentärer och mös. Dessutom var det väldigt länge sedan jag körde en 35mm-kopia med enbart analogt Dolby SR spår. Fast mixen kunde vara snyggare gjord för det var ju tusan vad dialogen läckte över till höger/vänster trots att jag kvällen innan kört dolby-tonen som sig bör.

Inga kommentarer: