måndag, mars 26, 2007

Standee vi minns

För att anknyta lite till vad jag skrev om hur kreativa vissa reklamstandees kan vara, så vill jag demonstrera detta.


Skåda Peter Pan. Snygg, och slimmad med massor utav bilder från filmen på sidorna, och med en väldigt fin färgsättning som känns enhetlig trots så många nyanser. Det syns knappt men Peter själv var fäst med på en genomskinlig tjock plastpinne och svävade ca 30 cm från själva pelaren.

Just detta standee lever kvar, i form av de skruvar och muttrar som höll ihop sidorna med fronten. Dessa passar nämligen utmärkt som reservdelar till de stolar vi har i foajén. Stolarna har nämligen en viss förmåga att bli av med sina egna skruvar titt som tätt...



Men den snyggaste än så länge måste ha varit Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet som helt enkelt var en replik på garderoben i samma film. Men med en liten tvist, en ljuskänslig cell monterades undertill som kände av om någon gick nära standeet, och då tändes lyktan som Lucy står bredvid i skåpets vinterlandskap.

Denna standee kom och monterades i Maj månad, lagom till Star Wars: Episode III för att stå kvar på plats till och med Narnias premiär i December samma år. Ett svårslaget rekord i hur länge vi haft en och samma reklamgrej uppställd.

Inga kommentarer: