fredag, mars 30, 2007

Känsliga varnas

Idag har Mr. Beans semester premiär. Filmen bjuder på en del roliga stunder faktiskt, även om den långt i från är något mästerverk. Den slutliga känslan jag fick av filmen är densamma som efter Natt på museet, alltså en helylle matinéfilm. Jag lär nog få visa den ett bra antal föreställningar.

Men som sagt, känsliga varnas. I en speciell scen när herr Bean nått fram till Cannes så smiter han in i ett maskinrum under pågående föreställning av en otroligt überpretto-film. Han "stänger av" filmen och byter ut den mot vad han filmat på sin egen videokamera via en digitalprojektor. Men snälla nån! Puckot tippar bara Kinotonprojektorn bakåt och råkar ta av filmen så att resten bara matas rakt ner på golvet! Fruktansvärt. Rena rama skräckfilmen för en biografmaskinist.

Men scenen innehåller även ett mycket bättre skämt. Prettofilmen har fått publiken att tröttna fort och håller på att somna i salongen. Men när Bean kommer in i maskinrummet så får man se filmtallriken... och det är långt över två timmar kvar av filmen! Tyvärr lär många aldrig lägga märke till det roliga.

Och slutligen: ha inte brått ut från salongen. Eftertexterna bits inte...

Inga kommentarer: