tisdag, september 04, 2007

Demo Reel

Precis hemkommen från ännu en dag i mörka maskinrummet. Idag lite gladare i humöret än annars, då yrkesstoltheten fått sig ett uppsving, nu när ljudet äntligen fungerar som tänkt.

Det lilla problemet jag haft sedan installationen var att monitorn var felkopplad, alla kanaler skulle kopplas på ett sätt, utom just basen. Dessutom upptäcktes ett tio år gammalt fel på just lågbasen där polerna var vända, något man sedan "korrigerat" i det gamla slutsteget genom att vända kablarna där istället.

Så dagen bjöd på Shrek den Tredje, Från andra sidan och slutligen såg jag själv om en samling trailers som jag fixat ihop till en "Demo Reel" för att kontrollera hur ljuduppgraderingen egentligen låter.

Trailers är kanske inte bästa testinstrumentet eftersom de ofta är hårt komprimerade för att låta högt och starkt utan finess. Men å andra sidan fanns en fördel med det, speciellt med trailern för The Island som river loss nått så otroligt mäktigt och högt. Men de nya slutstegen visade prov på precision och klarhet trots den kraftiga dynamiska komprimeringen. Men även vår gamla fina trailer för Dolbyljudet, Dolby Temple visade prov på en rejält mycket bättre anläggning nu än förr. Så bra som det lät har jag aldrig fått den trailern att låta ens på dvd.

I'm impressed. And proud.

Inga kommentarer: