måndag, maj 31, 2010

Provkört


Eftersom det är dvd-film som gäller på onsdag och torsdag så var det dags att kolla så det fungerar som det ska. I båda salongerna.

I salong 2 som ska köra filmen i fråga fungerar det som det ska, fast jag har bara de tre frontkanalerna vänster/center/höger. Men dvdspelaren kan visst lägga basen i frontarna i stället, och surround lär inte vara ett bekymmer. Dessutom är hela härligheten inkopplat på CP-65:ans Mag/Aux ingång, dvs. där man en gång i tiden kopplade in t.ex. 70mm-ljud. Häftigt.

Och när vi ändå pratar 70mm-ljud, varför inte provköra ljudet i salong 1 via en komplett 5.1-uppsättning (se bilden ovan). Och i spelaren bara världens bästa film alla kategorier; Baraka. Bilden är det bästa som finns på SD dvd (576p) och ljudet är extremt i sin dynamik. Och ja, jag kom upp i samma ljudbild som på Imperial för två år sedan.

Däremot bilden... aj. En scaler som ger mig fingret med jämna mellanrum och tappar bilden, och som är ett helvete att ställa in, vägrar acceptera input från HDMI...? Nej du. Du åker ut ditt lilla fanskap. Och vi har därmed bara möjlighet till dvd i salong 2. SUCK!

Inga kommentarer: