fredag, maj 07, 2010

Überstressigt

Två fredagar på kort tid har det nu varit lite rörigt och körigt. För två veckor sedan uteblev Green Zone eftersom den skickats från Visby på onsdagen men 45 minuter innan den skulle visas här i Trelleborg fortfarande låg kvar i sorteringen på terminalen i Stockholm. Liksom... wow...

Och idag hade vi besked om att En galen natt skulle dyka upp med bussgods i Malmö vid 17:53. Filmstart var satt till 19:30. Så en budbil fick köra i ilfart från Malmö och levererade kopian prick 18:35.

Nu tar det i runda slängar en timme att få upp en film som är mellan 1:30 och 1:45 lång, speciellt om man inte ska slarva. Men här fick jag använda alla knep i boken för att få upp kopian fort som attan. Dvs, att när en akt rullade upp på maxhastighet på tallriken så tog jag av startsladd och märkte upp nästa akt direkt. På så vis var det bara att stanna, ta av slutsladden från föregående akt, och skarva på direkt. Mindre än 60 sekunders paus per aktskifte om allt går smidigt.

Dessvärre komplicerades saken av att samtidigt skulle Iron Man 2 starta 19:00 i samma salong som jag nu spolade film till. Så det fick bli att snabbt rulla undan spolbordet, dra av Draktränaren som precis var färdig och ställa undan den, hämta Iron Man och slänga upp den på tallriken. Samt ladda filmhelvetet också. Och undan ska det gå. Och utan fel... helst.

Och sedan tillbaka till att spola, eftersom kassapersonalen ryckte in och även stod för insläppet, tack och lov. Så det var åter att hålla ögonen öppna för fel som felskarvade sladdar och annat skit så man vet att det inte dyker upp obehagliga överraskningar. Och så sätta det förbannade märket där man vill tända upp till eftertexterna. Jomenvisst, det blir till att rulla långsamt en bra bit av sista akten för att hitta var man ska göra det. Vid uppspolning är det den största tidsboven faktiskt.

Och sen ska man trycka in sig mellan tallrikarna och lossa kopian, samtidigt som man har en tallrik någon centimeter ovanför sig som roterar rätt fort, dra över kopian på en lös tallrik och så fort som möjligt flytta över den till andra salongen. Och trångt är det eftersom spolbordet står kvar i vägen... Känn ingen stess, nej då... för minsta misstag nu och kopian ligger i en hög på golvet... likt katastroffilmen från i höstas.

Men allt som allt blev jag inte så sen ändå. Några minuter efter utsatt starttid var filmen laddad och startade mer eller mindre direkt... och nu sitter jag svettig som fan i kassan och längtar hem till duschen... nåja.

Inga kommentarer: