torsdag, januari 14, 2010

Julen kommer tidigare för varje år...

Jaha, 13 januari var datumet som passerat. Det kunde lika gärna ha varit julafton igen.

För nu har jag inte en DTS-6D mediaspelare i maskinrummet, utan två. Och projektor två har nu även den en DTS-läsare. Därmed så har jag digitalljud i båda salongerna. Även om det nu krävs (fungerande) dts-skivor och att tidskoden inte är korrupt och allt det där.

Först ut blir Göta Kanal 3 på lördag. Och jag hoppas att dts:en funkar på Coco - Livet före Chanel, för skiva B var sprucken och hade en bit av kanten bortchippad. Så den är nu säkerhetskopierad (i 2X för att undvika att en spricker helt) till ny CD-R skiva. Mycket jobb för två visningar som säkerligen nästan inte en kotte kommer och tittar på. Men ska det vara i DTS så ska det...

2 kommentarer:

Jonas sa...

Kul! Vi är också på gång att få in DTS i våra två mindre salonger (DTS-enheterna ligger i alla fall och samlar damm i väntan på installation inom en snar framtid).

Tänkte vara lite fräck och slänga ut en efterlysning på din blogg: Är på jakt efter två CAT 515 Stereo surround adapter board (till CP45). Fick reda på idag att de hade utgått och vår tekniker kunde inte få tag på några :(

Och hur kul är det med monosurround när man har DTS-ljud...

Tips på var man kan få tag på detta kort tages tacksamt emot till: biografforum (a) trollhattan.fh.se

fnys sa...

Såvitt jag hört ska Dolby ha samtliga kort till CP750/650/500/45 till försäljning. Med CP50/100/200/55/65 är man däremot hänvisad till Ebay. Ska kolla lite.
Cat 515 är f.ö. ett litet fjantkort obetydligt större än en tumnagel med ett fåtal komponenter. Det borde inte vara särskilt svårt att bygga själv. En trimpot, en OP plus lite krafs.
Stereoljud är överskattat! Ett ostämt piano och en packad pianist räcker gott!