lördag, september 13, 2008

Mamma Mia! - vilken film!

Idag körde jag föreställning nummer 60 av Mamma Mia!. Imorgon kör jag nr. 61. och på torsdag nr. 62. Den har sedan länge tillbaka slagit ett oerhört svårslaget rekord, bästa långköraren någonsin i Trelleborg. Tidigt stod det klart att det rör sig om en film i Titanic-kaliber, så internt har vi hela tiden jämfört med James Camerons mästerverk från 1997, som på vårkanten 1998 drog stora skaror till bion.


Diagrammet (skapat med pChart och data från mitt eget BioData-statistiksystem baserat på MySQL och PHP - okej, nog med skryt nu) visar hur Mamma Mia! kört chickenrace med Titanic och där Titanic gick på ett isberg vid 5910 besök och 44 föreställningar, så fortsätter Mamma Mia! att sjunga, däremot inte på sista versen.

Intresseklubben kanske också vill anteckna att Titanic blev dock omsprungen redan förra året, med Shrek den tredje som rullade hela 46 gånger, dock till betydligt färre besökare givetvis. Annars tar Mamma Mia! priset för bästa utsålda hus, hela fem(!) gånger har vi nått kapacitetstaket 201 besök. Innan frosten är god två med tre utsålda föreställningar.

Annars är det fortfarande en rolig film att köra. Sing-along i maskinrummet förekommer ofta, speciellt när man annars inte har något att göra mer än att ladda film. Det brukar bli att ta ton till Money, Money, Money när man står och spolar tillbaka första hjulet och laddar nästa hjul. Jag brukar faktiskt bli klar med det innan låten är slut och den ligger ändå först på akt 2. Sedan blir det allsång igen till Chiquitia när hjul två spolas tillbaka.

Kopian är finfin fortfarande, med reservation för vanligt "regn" (repor som gör att det ser ut som det regnar) precis i slutet av akt 1 trots försiktighetsåtgärder. Akt 2 som också rullar separat ser bättre ut och resten av filmen är som sagt finemang. Sen är det samma trailers som rullat hela tiden (Angus, Thongs and Full-Frontal Snoggings och Madagascar 2) plus min Dolby SR-trailer Perspectives. Och slutligen samma volyminställning hela vägen sedan premiären den 11/7; 6.0 (förhandsvisningen gick på 5.9).

Tillägg 2008-09-15: Jomenvisst. Det blir en föreställning nr. 63, 64 och 65 också! Sanslöst roligt!
Tillägg 2008-09-22: Jajamensan. Det blir en föreställning nr. 66, 67, 68 och 69 också! Makalöst!

3 kommentarer:

Ekorren sa...

Den filmen går sjukligt bra hos oss också. Massa damer som har vart och sett den inte bara två gånger utan tre! Så det är kul. Inte ofta man har filmer som går så bra. "Så som i himmelen" gick också rätt bra länge.

Uffe sa...

Körde den för första och förhoppningsvis också sista gången i onsdags på lokala kvartersbion (www.tellusbio.nu för nyfikna (som bara kör två visningar totalt av den)). Riktigt kalkon. Men efter ett par öl och trevlig sällskap i maskin blev det allsång och långa skrattsalvor åt att James Bond sjöng abba.. På min "huvudbio" har vi sluppit den. Här kör vi Tropa de Elite istället.

..skrivs efter 48 timmar helgjobb över en folköl i väntan på att sista filmen ska rulla ut.. Ska bli skönt att sova. Har storstädat båda maskinrummen. Jävligt skönt att få det gjort. Rejält stökigt var det sen vi bytte 16mm-projektor..

Kristoffer Strömblad sa...

Tre gånger? Bah... ni ligger i lä. Vi har haft kunder som sett den minst sju gånger (jag lovar, de har själva sagt det till oss).

Roligt att filmen underhåller även i maskinrummet :-)

Själv tycker jag att Pierce Brosnan sjunger rätt hyfsat, första gången var även jag lite tvekande men det blev bättre när jag såg om filmen. Däremot kanske de borde hjälpt honom bättre med insatsen i When All Is Said and Done.

Enda problemet med en långkörare av den här kalibern och att bara ha en salong är att den fragmenterar programmet nått otroligt. Nästa vecka ska vi trycka in fem filmer på olika tider och dagar hela veckan. Och vissa av våra kunder har redan svårt att hänga med i programmet. Ojoj...