fredag, juni 06, 2008

Tillfälligt avbrott...

Och nu över till pinsamhetsrapporten: Det var en tejpbit som lossnade i all sin ensamhet i väntan på filmstart, medans maskinisten rev biljetter. När så projektorn startade vägrade avbrottskyddet att fungera det med, dvs. de första sju, åtta sekunderna av trailern till Kung Fu Panda åkte rätt ut på golvet... och automatiken hade inte aktiverats heller, så svart var det på duken.

Hoppsan... Det var bara att trycka på stopp, informera publiken om ett tekniskt fel och gå upp och snabbt dra upp filen på upptagningshjulet och starta mitt i trailern istället.

Som om inte det var nog upptäckte jag att spännbanden i filmbanan på projektor 1 måste bytas omgående. Och fixa avbrottskyddet... och putsa trailern på spolbordet. Gissa vem som kommer jobba sent ikväll?

3 kommentarer:

Jonas sa...

Apropå film på golvet. Fyra akter av Indiana Jones hamnade där när spännarmen till non-rewind-hjulet havererade efter sista föreställningen igår kväll... Snäll som jag är så kom jag in och hjälpte biografansvarig som inte kunde göra annat än att skratta åt eländet. http://www.1011.se/indiana_jones.jpg

Kristoffer Strömblad sa...

Å fy fan... mår illa... :-)

Vilken röra säger jag bara. Det där ser ju definitivt inte kul ut. Gick det att rädda kopian utan alltför många klipp/repor/damm?

Jonas sa...

Jodå kopian gick faktiskt att rädda.
Vi fick först fundera en stund på hur "problemet" skulle angripas och kom fram till att det bästa borde bli om vi spolar ner filmen till akterna och börjar från slutet, dvs det som hamnade sist på golvet och således låg överst i högen.

Efter 1½ timme så var alla fyra akter uppspolade utan något större trassel och inga andra klipp än de redan befintliga mellan akterna.

Och peppar peppar... Inga repor!

Tur eller skicklighet? Kanske lite av båda :-P