fredag, augusti 31, 2007

Up and running!

Så, då var den äntligen installerad, men inte helt färdig ändå. Digitalläsare kommer sen så än så länge är det fortfarande analogt ljud som gäller. Ovan syns skönheten tugga på Disturbias ljudspår.

Men under tiden finns ett större orosmoln, eftersom vi inte fick basen att fungera som den ska. Det första man får se när Dolbylådan kör brus till kalanerna är att slutsteget till basen varnar för "overload". Precis det jag ville undvika med nya slutsteg. Uppenbarligen försvinner kraften någonstans på vägen för i salongen hörs basen knappt. Märkligt. Felsökning fortsätter efter helgen...

Men övriga kanaler låter mycket trevligt. Det hörs verkligen att mer kraft har gett bättre ljud, klarare dialog och faktiskt en aningens bättre dynamik. Framförallt när det blir högljutt i filmerna orkar slutstegen äntligen med att leverera allt och inte gröta till det som förr.

Det lustigaste var dock att för att få "rätt" EQ var teknikern tvungen att dra ut de gamla equaliser-korten ut CP65-lådan och titta på hur de var inställda. Den gamla hederliga X-kurvan var helt enkelt inget för min salong, uppenbarligen. Men å andra sidan fick jag svar på varför vi alltid haft ett lite annorlunda ljud än andra biografer.

Inga kommentarer: