lördag, september 12, 2009

Ursäkta röran, vi bygger om! - Full rulle


Det börjar verkligen sjunka in vad som håller på att hända. Att Trelleborg ska få en ny biosalong, för första gången på över trettio år ska man alltså kunna köra två filmer samtidigt. Otroligt kul.

Men samtidigt är det så mycket kvar att installera att man storknar. Klart är att dukmasken inte hinner komma till salong 2. Alltså får vi köra med låst mask till Cinemascope den första tiden.


Non-rewinden till salong 2 är kontrollerad och verkar att fungera som den ska, men just nu är översta tallriken en lagringshylla för verktyg, filmsladdar och manualer.


Fjärrpanelen i salong 1 är nästan färdig. Locket är påskruvat efter bilden togs. Salong 2 har även den fått sin panel och den är även teststartad. Förhoppningsvis kan det monteras volymkontroll i salong 2s fjärrlåda eftersom det är en Dolby CP65 som står i maskinrummet. Men salong 1 har en CP650 och där skulle det dyka upp en annan typ av volymkontroll vid senare tillfälle. Också lite osäkert om vi hinner skrämma liv i DTS:en till salong 1.


Kassan har fått sina skärmar och datorerna för att styra dem har dykt upp.

I övriga nyheter är duken på väg att spännas upp. I helgen kommer ljudet att kalibreras i salong 2, salong 1 få SR-D ljudet installerat och automatiken till salong 1 att fixas. Jag har kört med halvautomatisk salong hela veckan nämligen, men nu trycker vi igång den nya Cinemat 800E snart... om vi bara kan komma på hur belysningen ska kunna automatiseras det vill sägas.

Spännande tider, spännande att se om det rullar på onsdag vid mingelinvigningen. Ännu mera spännande att se hur det går på torsdag. Då ska nämligen båda salongerna köras kommersiellt, visningar 17:30, 18:30, 19:30 och 20:30.

Inga kommentarer: