tisdag, juni 12, 2007

Serviceminded

Idag har varit en riktigt varm och solig dag. Det har verkligen märkts i biomörkret.

Först ut var Pirates of the Caribbean: Vid världens ände. Ingen dök upp innan reklamen startade. Ingen dök upp under reklamen heller, men 30 sekunder efter att reklamen var färdigkörd kom två besökare in genom ytterdörren. Då hade jag redan slagit av automatiken så att filmen inte automatiskt startade efter reklamen, men det var bara att vända mig om och trycka på start och skifta in manuellt.

Tre och en halv timme senare var det dags för Ocean's Thirteen. Här kom däremot en besökare ungefär tio minuter innan filmstart.

I båda fallen vet man att man gjorde rätt att visa filmerna när man får ett personligt tack efteråt.

Visst betyder tre besökare att kassan för dagen inte var speciellt givande, men vi har ärligt talat ingen policy på hur många besökare som "måste" dyka upp för att köra en föreställning. Sådant tycker jag även hör till det förgångna och det är väl bättre att bli känd som en biograf som sätter kundernas filmintresse först. Har en kund tagit sig tid att ta sig till biografen ska denne inte behöva bli besviken för filmen ställs in för något så oberäkneligt som publiksiffror.

Inga kommentarer: