söndag, mars 06, 2011

What's the frequency?

Trots zombieläget som präglade gårdagen, så fixades några timmar på puben efteråt. Underbar kul att ladda om batterierna på det viset. Och jag jobbade inte inledningsvis idag, utan skulle börja nån halvtimme innan dagens digitala evenemang från Moskva och Bolsjojteatern. Vilket ju var bra för idag var jag inte zombie, utan död sill till strax efter lunch då man började långsamt bli normal igen. Trevligt...

Fast sen blev det full rulle omedelbart, för när man väl har startat upp hela kedjan boxar och dylikt för digitalevenemangen så ser man... testbild i SD. Trots att där ska vara rörligt testmaterial i HD sedan kl. 14:00. Hoppsan. Den gamla frekvensen var också stendöd, eftersom de digitala evenemangen fick ny frekvens i januari.

Och där stod vid med ett tiotal kunder som ville se balett, samtidigt som det ringdes till folk. Lyckades komma fram till Bio Roy i Göteborg till slut och fick prata med maskinisten där, och just som vi gjorde det så hade den gamla frekvensen fått liv igen, och när vi så slog om våra digitalboxar också så fanns där bild och ljud. Och då var klockan någon minut över 17:00 - just som hela föreställningen skulle börja. Ser man på...

Ironiskt nog verkade det som en del biografer fick problem sist det var sändning på nya frekvensen så det kom ett mail om att de som inte skulle visa baletten kunde använda dagens visning för att testa sig fram. Och så blir det totalt haveri från sändningsidan istället.

Inte en dag utan att nått händer här...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Du jobbar ihjäl dig!!!

Fixa en ny maskinist innan det går för långt.

Du ska jobba för att leva, inte leva för att jobba!

Punkt

Kristoffer Strömblad sa...

Jotack, det vet jag att jag gör.

Vi försöker att få till stånd något form av system med schemaläggning efter påtryckning från Sthlm, och det är först nu som det börjar kunna fungera någotsånär.

Den här veckan har varit fullt av skolbio och andra hyrda visningar (totalt sex föreställningar) men jag har inte jobbat kvällarna efteråt. Skulle varit ledig helgen som kommer men är bortbytt mot nästa (och där går jag ändå in för att köra Lucia Di Lammermoor operan live).

Annars är en semester inlagd i slutet av Maj, 8 dagar bussresa till södra England.