lördag, april 19, 2008

Full rulle...

Det var en rejält tight fredag må jag säga. Spiderwick kom redan på torsdagen så 17-föreställningen kunde starta som vanligt.

Men var tog 27 Dresses vägen? Jo, den kom, fast äckligt sent. Det var bara att kasta sig på kopian och få upp den för att ens ha en chans på att starta den till 19:00. Jag var klar med hjul två (av två) när Spiderwick var inne på eftertexterna, och då hade jag låtit bli att spola tillbaka första hjulet av Spiderwick under tiden.

Så, därefter följde smått intensiva minuter av att backa två hjul fantasyfilm, ladda kvällens chick-flick och annat smått och gott som ska göras. Och när det var klart var det bara att släppa in direkt.

Och stressen var inte slut med det, för efteråt så slutade 27 Dresses med all eftertext ungefär 21:05 (reklamen och trailers flyttar ju filmens faktiska startid till en bit efter annonserad tid). 21:10 ska reklamen starta för Meet the Spartans med annonserad starttid 21:15...

Nåja, så extremt stressigt upplevdes det inte som. Blev rejält överraskad av James Horners musik i Spiderwick. Det är sällan jag hör nyskriven musik av en av mina favoritkompositörer. Så stressigt eller inte, så gick man med ett stort smil på läpparna hela kvällen.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Mjo, Fox är ju kända för att skicka sina kopior så sent som det bara är möjligt. De är övertygade om att biograferna kommer att piratkopiera deras filmer ifall man får kopian för tidigt.

Kristoffer Strömblad sa...

I det här fallet berodde förseningen på att kopian visades så sent som torsdagskväll någonstans i Stockholm, och sedan gick med tåg+budbil på fredagen.

Men det är även tight på närmare håll, Cloverfield fick vi på fredagen när den kvällen innan rullat i Helsingborg. De var rätt sura på filmstaden för bolagets ganska tighta skickorder.

Samtidigt händer det ganska ofta att filmer vi visar måste utgå redan på onsdagkvällen för att de ska hinna komma fram till nästa ort på fredagen...

Jonas sa...

Upplever det själv som mera regel än undantag att premiärer (oavsett bolag) inte dyker upp förrän samma dag som de skall gå. Kan inte minnas att det var så för något år sedan.