söndag, oktober 10, 2010

Första operan avklarad


Så, då har man haft The Met i huset också. Riktigt trevligt med att rivstarta med Rhenguldet, och även om vi inte ska visa alla operor så känns det som en riktigt bra start. Och inte ligger man på latsidan, redan nu på torsdag fortsätter de digitala evenemangen med teater från London, National Theatres uppsättning av A Disappearing Number. Till skillnad från operorna så ska vi visa alla föreställningar från National Theatre, så här blir en del att göra framöver.


Teknikmässigt har det blivit en hel del nya sladdar. Det eviga ormboet växer sig allt större vill jag lova. Fast på bilden är det värre än det kommer att bli, för nu när allt är testat både en och två gånger samt första skarpa föreställningen är avklarad ska det buntas ihop i snyggare härvor än så här. Det som är nytt är för övrigt en scaler/presenationsswitch, fullHD-skärm, dubbla satellitmottagare, extern hårddisk och en ny ljuddekoder: ECI-60;


Den lilla saken överst i bilden. Smart liten pryl som avkodar AC3 från optisk- eller coax-ingång och matar ut 6-kanalig analog output som ljudprocessorn tar in som externt 6-kanaligt ljud. Skarpögda noterar att den verkar vara inkopplad på DTS:ens kanal, och så är det. Den sitter mellan DTS och ljudprocessorn, och när den inte används bara matas DTS-ljudet vidare. Riktigt smart att den också är modern och har USB-port, så att konfigurera var ju en dröm, bara att plugga in den till min netbook (med drivrutiner installerade givetvis) och säga åt den hur den ska bete sig vid uppstart. Trevligt.

Inga kommentarer: