söndag, september 12, 2010

Semesterhighlights

Så... vad har man nu lyckats med under semestern. Let's take a look, shall we?

  • Fantastiskt väder hela resan. Irland har fan aldrig sett så mycket solljus på så kort tid förr - känns det som. Regn bara en morgon och en eftermiddag/kväll i Dublin, och inte mycket till regn heller för den delen. Paraplyet åkte i alla fall inte fram.
  • Skådat "världens åttonde underverk", Afsluitdijk, denna enorma 3,2 mil långa av människan skapade vall som stänger ute Nordsjön från Inselmeer. Mäktigt.
  • Fick finfina bilder på en styck helikopter som hämtade upp lotsen från M/S Princess of Norway en timme ut från hamnen i IJmuiden. Dånade som fan men fina bilder fick man där ute på däck.
  • Återsåg en gammal trotjänare i M/S Princess of Norway, som faktiskt gick på rutten Trelleborg - Travemünde mellan 1986 och 1993. Så den hade man ju åkt med förr. Kvällen bjöd på bl.a. Abba-medley medans man sippade på en pint Carlsberg samtidigt som Nordsjön blåste upp till 17 sekundmeter. Svinkul!
  • Lyckades med konsttycket att bli tagen åt sidan i gränskontrollen i Newcastle / Port of Tyne, för de sedvanliga frågorna om jag packat väskorna själv, och om jag känner till införselregler för alkohol, tobak och vapen. Samt vad mitt ärende i The United Kingdom var. Lustigt nog tog de inte en kotte av alla andra pensionärspar, men uppenbarligen sticker man ut som yngre, ensamresande och med ryggsäck och litet handbagage... samt Mohikan-frisyr. Hihi...
  • Prickade in live-musik på två pubar, en i Cork och en i Galway. Båda tillfällena till en pint Bulmers Irish Cider. Rekommenderar starkt The Corner House, Cork samt The King's Head, Galway och The Crane, Galway. Mysfaktorn högre än max utlovas.
  • Samplade allt möjligt i alkoholväg, Bulmers, Guinness, Carlsberg, Smithwicks, Heiniken. 568 mL i taget då alltså... Hittade faktiskt den Engelska motsvarigheten till Bulmers Cider på systembolaget, blir till att beställa imorgon.
  • Var en av endast två i gruppen som vågade sig på att pussa Stenen... The Blarney Stone alltså. Bildbevis finnes ifall någon tvivlar. Kostade €10 men det var det värt.
  • Åkt runt hela Ring of Kerry. 17,9 mil. Absolutely awesome from start to finish. Landskap att vara stolt över, synd man inte är Irländare...
  • Stått vid kanten på Cliffs of Moher och tittat 214 meter ner... eller tja, jag höll mig på rätt sida staketet. En del andra sket i det.
  • Ätit Phad Thai från ett gatukök på ett torg i Cambridge som alla andra "locals". Take that mainstream turism!
  • Springa igenom en hyttkorridor ombord på M/S Dana Sirena när det gungar och står i med över 20 sekundmeter där ute på däck... ena sekunden väger man en cementsäck extra, och i nästa sekund flyger man fram lättare än en pappersdrake. Fy fan vad roligt! (Tyckte iofs. inte merparten av resenärerna den här dagen eftersom det var ganska tomt i matsalen vid frukosten).
  • Kom hem med 3102 bilder, 60 videoklipp på en total summa av 79,3 GB data... shit. Lär tar lika lång som semestern att göra något snyggt av. Återkommer således med eventuella bilder.
Nu när man väl är hemma så ville jag mjukstarta med lite jobb då och då. Icke. Av någon outgrundlig anledning ska det visst alltid hända så satans mycket när jag är borta att jag blir matt. Men det är mer för ett annat inlägg. Innan jag eventuellt spricker av ren och skär ilska. Men notera alltså att ovanstående, tillsammans med allt annat man sett och gjort under 11 dagar ska alltså väga upp för allt skit man varit med om i fyra år, och troligen lika lång tid framöver.

Är det konstigt man funderar på att totalt skita i det här jobbet snart?

1 kommentar:

Alexander sa...

Välkommen tillbaka, kul att höra hur du haft det! Nu väntar jag på ett inlägg med lite bilder :)