måndag, januari 19, 2009

Ursäkta röran, vi bygger om! - Dag 6


Den här dagen markerade slutet för en era. Ända sedan Grand öppnade 1937 har samma portal i en vägg fungerat som in- och utgång, och fram till förra ombyggnaden 1996 så var det helt enkelt biografens huvudingång. Mot gatan fanns en passage in från trottoaren vilken ledde fram till dörren som i ovan bild nu är igensatt. Tanken svindlar på hur många miljoner besökare som gått igenom här genom alla dessa 72 år.




Eftersom den andra passagen in i foajén nu är enda in- och utgång så får vi "guida" besökarna rätt en tid framåt. Inom kort ska pilen på skylt nummer två ändra till att peka åt vänster istället.


Och i taket dyker det upp mer och mer roliga detaljer... ser t.ex. inte de här kablarna ut som en facehugger som kommer krypandes?

Men annars går här rätt mycket viktiga kablar också. Förutom belysning går här nätverkskabeln till maskinrummet i vilken all reklamfilm passerar till servern. Även vårt interna nätverk rymms i härvan.


I övrigt så påbörjades arbetet på hörnan där vår kassa ska hamna. Och först ut var stommen till ett förråd. En nyhet för mig. Och lite illa då det hamnar precis framför skyltfönstret. Men det ska nog gå att samordna skyltning med hämtning av fler popcornbägare... typ.


Och slutligen fick jag sätta dit lite lampor som jag tidigare haft i taket där hemma, sedermera förpassade till skyltfönstret för att lysa på vår gamla projektor. Och nu står de och lyser upp ett annars helt beckmörkt hörn av foajén sent på kvällen när sista filmen rullar.

Inga kommentarer: