tisdag, juli 17, 2012

FAIL XL

Nej, reklamstrulet var inte nog.

Onsdag och torsdag ska vi visa Prometheus, men helt plötsligt kommer skickorder på att den ska gå vidare mot mellansverige, dagen innan veckans första visning så att den kommer fram till på fredag. Oookeeej.... Så nu väntar man svar på om den ska ner i lådan omedelbums eller om våra visningar trots allt ska äga rum. Spännande tider.

Sen kommer två kunder in och frågar om biljetter till en opera i September. Och det visar sig inte vara en från Metropolitan, utan självaste Malmö Opera som har en turnerade uppsättning av Tosca, som hux flux blivit inbokad hos oss. Ingen info om detta har över huvudtaget yppats. Så här stod man som ett fån och visste precis ingenting... Just snyggt.
Uppdatering: Nej, operan hade vi visst tackat nej till och ändå var med på spelplanen. Dafuq?

Slutligen så så kollar man över salongen efter filmen. Jomenvisst. En stol sönder, helt. Kaputt med skruv som gått hädan, och vilken jag inte har ersättare för. Blev att ställa av den för kommande månad, dagar så ingen sitter där tills den blir lagad om nått år eller så, så fort som möjligt.

Mot Whiskyn!

3 kommentarer:

Alexander sa...

Vad tycker'u om Prometheus förresten?

Kristoffer Strömblad sa...

Det positiva är fotot, ljudläggningen och musiken.

Däremot håller jag med kritikerna som menar att den är ologisk och lämnar lösa trådar på vägen. Som om det första man ska göra med en ny utomjordisk livsform är att gulla med den? Come on!

Samt också att teknologin är vida bättre på Prometheus än på Nostromo som ändå är många år efter den här prequelen. Nope. Don't buy that. Luktar "ooo, vi måste ju använda 3d effekter för 3d tittarna". Jag tror den hade tjänat på att vara mycket mörkare, skitigare och mer klaustrofobisk än Alien.

Kort sagt, grundproblemet är att den är en karbonkopia på Alien, men misslyckas med det. Hade den varit nått riktigt eget inom universumet hade den säkert överlevt bättre.

Alexander sa...

Tack, det var en bra analys som jag i mångt och mycket håller med om. Jaja, den ledde till att jag såg Aliens och Alien 3: SE på blu-ray så något gott förde den med sig. :D