söndag, juli 22, 2012

Bortskämda?

Från det opublicerade arkivet...

Ja, det verkar inte bättre än så.

Fick ett klagomål för en tid sedan att texten på Prometheus var suddig. Och poängen med att det inte går att få bättre text än så gick liksom inte hem. Motargumentet var att "andra biografer kan". Men ja, och om de är digitala. För det finns inte en kotte som kan få bättre text när kopiorna ser ut som skit nuförtiden. Jag kan vrida och vända på skärpan men det blir liksom inte ett dugg bättre. Bilden är så skarp den nu kan bli med pissig 2k till 35mm kopiering och sedan slarvigt genomförd lasertextning.

Prometheus var ändå en riktigt bra kopia vad gäller texten. Värre var det med Men in Black 3 som hade suverän - och jag menar verkligen suverän bild för att vara modern 35mm - men texten... å fy fan vad den såg ut... grön/gul och flammig i kanterna och hade sig. Vet att folk reagerade på samma fenomen på The Amazing Spider-man fast utan att yttra det som officiellt klagomål.

Men vad kan man annars göra när man får se sånt här från labbet; 

Skit på helt ny och okörd akt.

Cementskarv och kopieringsfel med röd/gul tintning av bilden i några sekunder. Här "Lorax".

Ett extremt fall av nötrepor eller nått som gått loss på starten av Universal-logon på "American Pie: Reunion". NEJ, det är inget som jag har orsakat. Det fanns från början när jag fick kopian.

Och inte fan är det lönt att skriva filmskaderapport heller. Speciellt inte sedan möjligheten att rapportera detta digitalt så lämpligt försvann. *SUCK*

Inga kommentarer: