lördag, februari 20, 2010

Ovanlig trycksvärta

Det är verkligen inte varje dag som man läser om ett haveri i pressen. Men idag är ett undantag ser jag, säkerligen för det är publikfavoriten Avatar som drabbats.

Men lampa som gått sönder... kan ju vara mycket, likriktaren kaputt eller kolvexplosion. Men var är pressens annars så rikliga frosseri i detaljerna, skvallret?

5 kommentarer:

Unknown sa...

Det blev inget skvaller för vi gav dem inget mer än att kolven hade gått sönder. Vi brukar hålla dem med så lite info som möjligt eftersom de har skrivit helt galet tidigare när vi gett dem fullständig info.

Kolven hade bara bestämt sig för att bara vara tänd i 10sec. Varje gång man provade att tända, gick den igång för att 10sec senare slockna. Och vi hade ingen i reserv då den kolven var restad hos lev.

Men de hade 5!!! i Göteborg. Så det blev till att skicka Bring Express med en kolv direkt. Så den anlände 23:45 och 23:48 var den monterad, inställd och i drift.

Så nu är allt som det ska. Förutom att jag fortfarande inte har en reservkolv. Så pajar den igen är det kört. FFS, de kunde ju kört ner 2?!?!

Kristoffer Strömblad sa...

Förmodade nästan något sådant (ang. pressen alltså). Reagerade mest på att hur kort notisen var, annars kan de ju blåsa upp en höna från en fjäder.

Tråkigt att ni fortfarande inte har reserver. Själv har jag ett lager med två eller tre stycken gamla kolvar som kan tas i nödbruk om det kniper tills ny anläder.

Uffe sa...

Vad är det för projektor ni har? Sitter bland annat på En DP2000 själv. Den är knepig att få tag på kolvar till. Lyckligtvis har jag inte haft några kolvproblem. Bytte den första efter 1500 timmar som rekommenderat och den gamla verkar skitfin och får fungera som reservkolv nu....

Unknown sa...

Jo vi kör på en DP2000 med. Vi körde med 6kw Christe kolv. Den dog nu vid 482 timmar. Fick tag i en Osram 6kw. Men det blir lite mer slitage på den då vi kör den på 55% vid reklam, 70% vid 3D trailers samt 98% vid 3D film i CS. Allt för att få jämnt ljus under hela föreställningen. Men garantitiden är 600 timmar så vi får väl en ny utan kostnad. Om samma garanti gäller för Christes kolvar som för Osrams.

Alexander sa...

Om kvällstidningarna hade skrivit skulle jag velat se rubriken "Biofiaskot" eller varför inte "kolvkatastrofen". :D