fredag, maj 29, 2009

Filmgalan 2009

Igår torsdag 28/5, 2009 så var det första gången som det hölls filmgala här i Trelleborg. Det var ett trevligt koncept att lyfta fram den lokala Kunskapsskolan och deras elever. Filmelevernas kortfilmer visades, prisades och musikelever underhöll emellan. Lokaltidningen skriver också om det.



Ambitionsnivån var riktigt hög, filmerna visades från laptop som via HDMI och vår scaler och digitalprojektor blev rätt bra på duken. Intro-film, segment med filmerna inbakade med speaker som presenterade dem, samt ett inslag med "publikens pris" där publiken röstade genom att vara så högljudd som möjligt (vinnaren vann med över 100 db(A) enligt decibelmätaren på scenen).

Min uppgift i maskinrummet var helt enkelt bara att öppna och stänga för slutaren på digitalprojektorn när det var filmdags. Inte helt lätt när vi bara hade en kort repetition först, men med tillräckligt mycket svart före och efter filmerna så blev det ändå lyckat. Vår rullduk åkte upp och ner ett par gånger bara men det ska den nog överleva. En sak som man dock inte hade tänkt på från arrangörens sida var att duken inte är solid, utan allt ljus och alla reflekterande ytor bakom den syns tillbaka ut i salongen. Så hela orkesterns ljus i notställen lös som små stjärnor där bakom på scenen...

Dock gav det en mysig effekt och i det stora hela så var tillställningen, tillsammans med bra ljud och ljus av kommunens egen ljudtekniker, riktigt proffsigt gjord. Ser verkligen fram emot nästa års gala.

Inga kommentarer: