söndag, juli 30, 2006

Trailerfrossa

Nu har jag sett Filmbranschens trailer dvd nr. 2 augusti / september 2006 och slås av ett par saker.

  • Av de 25 filmer som marknadsförs är hela 15 stycken komedier eller skall i alla fall vara roliga. Det kan verkligen behövas lite förlösande skrattsalvor i höst, för snart har båda filmerna om 9/11-attackerna premiär (United 93 och World Trade Center).

  • Ovanligt mycket animerat går upp på bio i höst, Nicke Nyfiken, På andra sidan häcken, Asterix och vikingarna, Vilddjuren, Bilar, Monster House och Boog & Elliot - Vilda vänner. Det är också kul att det har hittat tillbaka lite hederligt tecknat igen, Nicke Nyfiken och Asterix-filmen har starka drag av de klassiska Disneyfilmerna även om de har mycket hjälp av den digitala tekniken. Och det övriga i animationsgenren har kommit riktigt långt och påminner starkt om samma grafiska stil som de tecknade filmerna. Märkligt nog är den stelaste filmen, rent grafiskt, Pixars Bilar. Något man inte lägger märke till förrän man ser alla trailers så här bredvid varandra.

  • Och äntligen ett stilbrott! Trailern för Djävulen bär Prada är inte det sedvanliga hopkoket av lösryckta scener och dialoger, utan en nästan komplett sekvens från början av filmen. Visserligen ganska nerklippt men ändå sammanhängande. Detta borde verkligen bli början på en ny trend, för denna trailer är många gånger mera spännande än det vanliga köret. Här har vi helt enkelt ingen aning om vad som kommer härnäst, men vi får ändå ett hum om vad filmen kommer att handla om. Antagonist och protagonist hinner bli introducerade och vi finner oss vilja se mer när trailern abrupt avslutas med namnsnittet på filmen. Normalt sett inte en film i min smak men jag har fått blodad tand av den här trailern. Lysande!

Inga kommentarer: