måndag, april 26, 2010

Repig drake

Ibland vill man bara ha digitalbio fortare än kvickt... speciellt när man får en (o)trevlig överraskning när man spolar upp filmer.

Vi hade premiären av en färsk kopia av Draktränaren. Men den skulle vidare efter bara en vecka med löfte om att komma tillbaka efter några veckor. Så skedde också. Samma kopia kom tillbaka efter ett "äventyr".


Vad sägs om det... halva kopian repad. Och reporna upphör mitt i en akt vilket gör att någon sett misstaget och fixat det. Men reporna slutar på olika ställen vilket tyder på att det är upp till tre olika tillfällen som reporna uppstått på. SUCK.

Sen undrar man också hur man får non-rewindrepor när man kör med skiften på hjul, för akt 3 hade blänkmärke, dvs, akt 1-3 har rullat på en projektor och 4-5 på en annan. Såtillvida kopian inte har valsat omkring på fler ställen än jag känner till att den skulle ha gjort.

Och ni som sätter blänkmärke på filmen; snälla, sätt den ovanpå antingen maskeringstejp som släpper lätt eller använd skarvtejp underst så att det inte blir ett smack kvar på filmen när man drar av tejpen/märket.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Har du några problem med Iron Man´s DTS? För mig krånglar det utav bara fan. Väldigt trög att få igång, och ibland funkar den, ibland inte...

mvh

Kristoffer Strömblad sa...

Nej, jag har inga som helst problem med mina skivor. Synad i salong 1 med det sedvanliga hackandet inledningsvis - vilket jag dock verkar ha löst nu, äntligen - och dagens premiär i salong 2 var också felfri uppspelning från båda skivorna.

Unknown sa...

Jag löste problemet genom att helt enkellt trycka ut drive A och ha skivorna i drive B och C. Ska bli så skönt i sommar när alla filmer är digitala :)

Kristoffer Strömblad sa...

Väldigt intressant, eftersom det är precis det jag också gjorde för att få bort vårt hackande ljudproblem när vi kör DTS på vissa filmer. Drive A är säkerligen kass helt enkelt.

Unknown sa...

Det konstiga tycker jag är att vissa filmer går helt utan problem, medan andra helt enkellt har problem hela tiden. Hade det varit läsaren det hade varit fel på borde det väl vara ungefär samma på alla filmer?