torsdag, mars 25, 2010

Hej då Avatar!

Efter 64 föreställningar och tre månader var det dags för det som man visste skulle komma, men ändå inte vill. Sista visningen av Avatar.

64 föreställningar är faktiskt det näst längsta en film rullat. Rekordet innehas av Mamma Mia!, och inte ens någon Millenium-film kom lika långt som Avatar gjorde.


Till skillnad från sist filmen rullade i salong 1 så fick jag faktiskt DTS:en att fungera på den här filmen. Tidigare har jag bara kunnat köra SR-D på filmen i salong 1. Men uppenbarligen hjälpte det att låta filmen gå över en (1) extra vals innan den gick in i dts-läsaren och problemet var löst... öhm... jaha? Där ser man.

Så nu kunde jag äntligen höra hur den berömda trädfällningen låter i DTS, och jag säger då det. Trycket från basen var lite lägre, men samtidigt hade DTS mer finlir i mellanregistret och inte lika skarp diskant i de allra högsta effekterna. Nu har i och för sig nästan alla visningar av filmen i salong 2 haft DTS, men jag har inte lyssnat av den där inne. Dessutom är det skillnad på 7500 W och 720 W. *host*


Efteråt skulle 10 akter spolas ner. Vilket ju tog sin tid...


Och nu väntar kopian snällt på transport härifrån. Otaliga äro de gånger man städat salongen till tonerna av "I See You" av Leona Lewis. Eller varit den enda som varit kvar i salongen till James Horners kollage av musik under resten av eftertexterna.

Men no more... synd. Jag saknar filmen redan faktiskt.


Till sist, en stämningsbild. Skarpögda noterar att salong 2 är aktiv, och ja, under tiden som Avatar rullade så provkördes även Draktränaren. Här är vi effektiva med tiden...

2 kommentarer:

Ekorren sa...

Vi kommer nog aldrig bli av med den filmen :) Vi var nära på att skicka hem den nu, men sedan kom vi på att det snart är lov och vi har dåligt med film så vi behåller den lite till. Samt får vi snart 3D så då blir det att köra filmen på nytt :)

Kristoffer Strömblad sa...

Vi släppte filmen eftersom publiksiffrorna var för låga, även om lovet är runt hörnet. Istället är det Drakis och Köttbullar som gäller.

Får man 3D så lär man ju kunna köra lite 3D festival med favoriter i repris (även om den är ute på BD/DVD snart).

Vilket 3D system ska ni installera förresten? Dolby, RealD eller Expand?