fredag, augusti 26, 2011

Hello! My name is Satellite Reception and I'm here to ruin your day...

Visst älskar man teknik som säger "f*** you"?

Vad gäller digitala livesändningar har man bytt satellit och givetvis väljer då vår anläggning att säga upp bekantskapen med all rim och reson och fullständigt balla ur så att bara den ena kabeln in från parabolen kan bära signalen ända fram. Trots att digitalboxen kan hitta "referenskanalen" så kan den inte hitta själva live-kanalen där evenemangen kommer sändas. Men den andra boxen kan. Och byter man signalkabel med varandra så är det tvärt om. Signalproblem i den ena kabeln således.

Och kvällen bjöd på föreställning, som jag skulle ha som testsändning. Nej vet du vad... det vore ju att ha det lite väl förspänt, så varför inte fullständigt balla ur ännu mera och frysa bilden, hacka i ljudet och allmänt rent ut sagt spåra ur till den grad att det inte var långt kvar till att gå yxmördar-berserk på utrustningen. På signalstyrka 89% och kvalitet 80%! Men för i helvete!

Tekniker kommer på tisdag men jag misstänker att en hel kedja av saker och ting är fel... för liten parabol och för lång sladd in i maskinrummet. Den nya satelliten är visst inte den vassaste kniven i lådan. SUCK. Lustigt nog fungerade allt i Juni när vi sist körde föreställning. OCH under testet förra veckan då bild och ljud från London fungerade utmärkt. Men nu... BAJS.

Nä, ibland älskar jag verkligen film över allt annat. För med erfarenhet vet jag exakt vad som är fel bara man tittar på projektorn, ibland även lyssnar på den. Men en digitalbox kopplad till en parabol är som en pandoras ask, när man väl öppnat den vette fan hur mycket fel som kan uppstå...

3 kommentarer:

Gonte sa...

Huvva, nu ger du mig flasbacks till gymnasielektionerna i kabel-TV-teknik.

Det är ett... intressant... område.^^

fnys sa...

Ja, du var inte ensam i din upplevelse. I stort sett hela landet fuckade upp denna utsändning. Det tycks som om digitalcharlatanerna hos FHP valt en lite klen satellit, men den var nog billig att hyra in sig på...

Kristoffer Strömblad sa...

Fick diagnos på vad som var tekniskt fel på min anläggning, mikrovågshuvudet hade visst gett upp så därför var den ena kabeln in död. Inte ett smack syntes i testinstrumentet.

Men enligt utsago var parabolen tillräckligt stor, och kablarna gav helt godkända signaler in hela vägen in i maskinrummet så det enda vi rekommenderades göra var just att öka storleken på parabolen om det skulle vara behov för det.

Ska bli intressant och se om jag kan få in kvällens föreställning.

Hoppas man inte byter satellit igen eftersom nästa gång det är sändning är det skarpt läge hos mig.