söndag, augusti 22, 2010

Diska tallrikar

Det behövs ju ibland, att få tallrikarna skinande rena, speciellt när så mycket skit fastnat på dem att varmt vatten och lite skrubb inte räcker för att få kopian av Beck - Levande begravd att ligga kvar efter filmstart... jomenvisst. Filmen ville åka karusell på riktigt och flyttade sig några centimeter av bara gas/broms-rörelserna efter filmstart...

Så det var jag, svinto, vatten så varmt att man bränner fingrarna, en trasa och papper. Sen gick man loss på skiten. Blöta upp svinton och sedan köra tallriken samtidigt som man långsamt flyttar stålullen långsamt ut från mitten. Några strategiska stopp för att sköja av svinto och torka upp resterna av det man slipar bort. Tidvis såg aluminiumskivan ut som ett utegångsfår, men när den väl blev avtorkad... ojoj. Som en ny kastrull.

Fast det kan man inte säga om vattnet jag hade i spannen... såg nästan ut som kvicksilver. Så proppfullt med minimalt aluminiumflis att det glittrade fint. För att inte säga mina fingrar såg ut som metallpinnar, speciellt naglarna var helt aluminiumgråa.

Och det var bara tallrik A, den översta i salong 2. Det var bara att byta vatten, ta en ny bit stålull och klämma in sig mellan A och B för att rengöra B-tallriken också.

Allt som allt ungefär 20 minuter per tallrik tog det. Men det var värt det. Idag ska vi se om filmerna håller med.

2 kommentarer:

Zacabeb sa...

Pics or it didn't happen! ;)

Jag vill gärna se hur en tallrik ser ut efter att ha återfötts till filmvänligt skick.

Kristoffer Strömblad sa...

Postat nytt inlägg med bilder :P