torsdag, augusti 27, 2009

Driftstörningar

Det byggs och det bankas nu på hela bion, och inte enbart i blivande salong 2 utan även maskinrummet är uppochnervänt.

Så igår tände inte kolven till projektorn när jag skulle starta första föreställningen för dagen. Det blev nödstopp och ett par säkringar som tagits ur av teknikern tidigare under dagen, fick skruvas i och det rullade på som vanligt. Visade sig att nästan allt på stället är felkopplat, proppar som är märkta likriktare projektor 2 stänger av likriktare till projektor 1.

Idag har elektrikern flyttat ljusreglagen till salong 1 så först hittade jag dem inte, utan fick gå till andra sidan i salongen mot ingången och släcka ljuset efter reklam och trailers. Som tur var hittade jag knapparna igen efter lite letande med ficklampa i mitt mörka maskinrum.

Sedan fungerar första föreställningen men nästa har totalt ljudhaveri när projektorn startar; allt ljud i höger front. Signalen från ljudläsaren är verkligen att ljudet enbart kommer från höger kanal på filmen. Filmen ligger i som den ska, och cellen har inte rubbat sig. Då visar det sig att tidigare under dagen när projektor 2 helt togs ur bruk för salong 1 räkning, så blev det lite fel på kontakten till ljudläsaren, med lite kortslutning som följd.

Som tur var så kunde vi få igång rätt ljud rätt fort när teknikern kom på vad felet var. Så förtexterna till Inglourious Basterds gick från pissljud till kanonljud på en femöring, ungefär som när man har glappkontakt i en sladd hemma och petar på den så blir det bra.

Frågan är vilka underbara haveri som väntar imorgon...

Inga kommentarer: