fredag, juni 26, 2009

Effekter på plats - bilderna


Så var det då dags, 721 dagar efter leverans så var det äntligen dags för installation av våra EAW CR72i-surroundhögtalare.


De nya högtalarna var mycket större än de gamla. I lådan ovan så rymms hela åtta stycken av de gamla, i en låda för de nya. Rejäl skillnad.


Först så togs de gamla ner från väggarna. Här syns högersidan innan monteringen. De gamla högtalarna satt skruvade i väggen och hade även direktkontakt med densamma. Vilket ibland yttrade sig i missljud när de kördes hårt.

De nya har extra stål som vi skruvade in i väggen, efter lite borrande och pluggande givetvis. Och måtta med vattenpass och lite annat kul. På hög höjd...

Men EAW högtalarna har ingen direktkontakt med väggen vilket är bra. Mellan högtalaren och stålet sitter dessutom en gummiring och därtill är stålet flexibelt nog att inte vidarebefodra vibrationer direkt in i väggen. Bara där är det en rejäl skillnad mot förr.


Vänsterväggen efter färdig montering.


Och så har vi manualer och åter manualer att läsa. Givetvis följer det med en manual i varje låda, och vi hade tolv lådor att öppna.


Och tolv lådor ger givetvis tolv lådor återvinningsmaterial... Nu har vi två surroundhögtalare kvar som inte kan monteras just nu, alla de tolv gamla är bytta, och det finns inte kabel dragen till fler än så länge. Så vi får se om vi ska installerade de två återstående eller om de kan säljas vidare.

Men det här var det största lyftet för ljudet i salongen sedan de nya EAW-slutstegen. Som dessutom snart ska få komplement i form av fler slutsteg, då de nya frontarna ska få aktivt delningsfilter.

Just nu är det verkligen full rulle...

Inga kommentarer: