torsdag, januari 17, 2008

Antik installation

Idag gjordes en lite annorlunda installation på bion. Den gamla Ernemann V projektorn som står utställd i foajén fick sitt lamphus utbytt. Det som satt på plats var från 1979 och användes ända fram till 1996 då bion byggdes om helt med nya maskiner som följd. I det satt fortfarande en 1 kW Xenon-kolv kvar.

Numera sitter där ett äldre lamphus, men tillika ett original Ernemann dito. Det saknas bara en liten tratt som ska sitta mellan lamphuset och själva projektorn. På tal är även att sätta dit en ljudläsare igen då den tidigare blev såld som reserdel.

I övrigt levererades fler surroundhögtalare, samt en fullständigt enorm subwoofer, dock helt nya (till skillnad från lamphuset alltså). Det var en mindre pers att bära den tillsammans med två andra personer 30-40 meter från lastbilen till lämplig förvaringsplats, då vi inte hade någon vagn till hjälp. Den ska installeras om ca. två veckor är det tänkt, vilket behövs för dagens baslåda är rätt trött. Precis som mina armar...

2 kommentarer:

lm sa...

Aftonstjärnan finns fortfarande två Ernemann V:or i drift. Mest används de under Göteborg Film Festival (årets upplaga startar om fem dagar). Under resten av året visas det film där varannan måndag.

Jag har lite bilder på projarna här.

Uffe sa...

Hmm, det ser inte ut som Ernemann V original det där, snarare VIIIb-lamphus. Men snyggt ändå.

Har en Ernemann V (fett ombyggd visserligen) i mitt vardagsrum..

Giller ernemanns tidiga projektorer skarpt.