fredag, juli 20, 2007

Finjusterad digitalreklam

Fick ett snabbt besök idag av en person från leverantören av det system som digitalreklamen använder. De två små återstående tekniska detaljerna som hindrar systemet från att vara top-notch fixades.

Först så ställes datorn om att mata ut filmerna i 1080i, istället för 576p. En stor skillnad, eftersom scalern ändå bearbetar upp bilden till 1080p så att projektorn blir nöjd.

Slutligen så finjusterades även tiden mellan reklamen och starten av 35mm-filmen, och i vårt test så var timingen helt perfekt på sekunden när.

Men så kom verkligheten och en riktig föreställning. Givetvis väljer då en av reklamfilmerna att frysa sig med ett irriterande Clip Freeze Error, vilket ställde till det rejält. Filmen frös för ca. 10 sekunder men räkneverket fortsatte att ticka, vilket fick det resultatet att trailern för Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer totalt körde över reklamfilmen för MacDonalds. Way to go! Öh... jag menar; Fyyy, stygg reklam!

Tillägg lite senare på kvällen; och givetvis fuckar en helt annan reklamfilm upp sig och renderar i en asful övergång mellan Fanta och Fantastic Four-teasern. Har de ingen kvalitetskontroll alls på SF-Media?

Inga kommentarer: