lördag, maj 24, 2014

Varsågod å sitt...

Det kom ett påpekande från en kund härförleden, stol 38 i salong 2 kändes "konstig". Minns det exakta uttrycket "som om någon för tung suttit där". Okeeeej... Nåja. Sprang in efter sista filmslut och provade och mjo, något var snett. Minst sagt. Ett par kontroller till med sätet avtaget och dra lite här och var kom vi fram till att stol 38 till och med 33 var lösa. Vrickade man på 38 följde hela raden med i gungandet fram och tillbaka. Not very good.


Så det var bara att kalla in lite förstärkning med rätt verktyg. Och börja dra åt allt som satt löst. Först var problemet att få av baksidan på stolarna, speciellt då rad 5 står precis framför bakre väggen. Det var ett extremt pillande för att få ut skruvarna och sedan lyfta av bakstyckena.


Först därefter kunde vi nå vissa av muttrarna som behövde dras åt. Och då hade vissa tappat greppet inuti fästet så det blev lite pill med att få den att fästa igen. Två säten fick lyftas av helt för att komma åt ordentligt.


Och därefter var det bara att börja montera ihop allt igen. Men då upptäcktes också ganska påtagligt slarv med monteringen 2009, flera av bakstyckena hade skruvarna så hårt åtdragna att skruvhuvudet gått igenom hårdplasten och därmed var det ett helvete att få ut dem igen, vilket behövdes för att montera bakstyckena rätt igen.

Men sju stolar på en och samma rad tog två hela timmar att åtgärda. Nu har vi bara resten av salongen kvar. Inget dåligt, bara vissa skruvar som inte skruvats i korrekt och måste åtgärdas. Men inget lika illa som rad 5 så det kan vänta lite... tack och lov.

Inga kommentarer: