söndag, februari 03, 2013

Digitalt haveri

Så, då har man råkat ut för sitt första lilla digitalhaveri. Jomenvisst får Django Unchained för sig att stanna, inte en utan två gånger under gårdagens föreställning.

Tydligen ville inte medieblocket i projektorn fortsätta spela upp filmen utan sa upp bekantskapen med servern, för den i sin tur sa att den inte kunde hitta medieblocket. Och så helt plötsligt fick den kontakt igen och sen så började servern spela och allt återgick till det normala. Men en timme senare så gav fanskapet åter upp och då blev det Stora Rebooten.

Så det fick bli ett kort anförande till publiken att nu ska det startas om projektor och server och vi väntas åter vara i drift om tio minuter.

Vilket också var vad det tog, ungefär. Eftersom det är min stora B-maskin som ballat ur så fick jag vänta lite med att stänga av den så lampan fick kylas ut av utluftsfläkten först, annas kan man ju ge sig fan på att kolven är nästa sak som säger tack och godnatt på det här stället...

Och eftersom salong 2 stod still sedan Les Misérables var färdig sedan tidigare så fick även den servern se sig omstartad, lika bra att passa på.

Men mitt i allt så fick man ändå till det snyggt, stängde ridån, tände salong och ridåbelysning. Väntade, väntade lite till och väntade ytterligare tills det såg klart ut, kontrollerade i salongen att alla var kvar som ville se färdigt och sen så trycka start, snabbt pausa igen, köra Seek-kommando och leta upp någon minut före tidpunkten som skiten stannat på och öppna ridå, starta ljudet lite tystare och släcka salongen igen.

För första gången så var det helt ok att ta det lugnt under ett haveri, man kan ju inte jobba snabbare än en server startar om sig ändå. Till skillnad från om filmen gått av, eller nån spindel som inte längre vill eller nått hänt i projektorn som kräver handpåläggning. Väldigt udda känsla...

Men, nu sitter man här dagen efter och leker barnvakt åt systemet. Better work or I will reboot you to scrap metal heaven...

2 kommentarer:

fnys sa...

Om du har du kvar något gammalt tändaggregat från 35:orna, koppla minus mot en vattenkran, klipp av en nätverkskabel & vira kopparledarna på plus. Sätt sedan nätverkskontakten i mediablockets uttag och fyra av några sköna blixtar.
Då vaknar det garanterat.

fnys sa...

Hm, ett "du" för mycket såg jag.
Måndag morgon, skulle nog behöva bli zappad lite själv...