torsdag, juni 09, 2011

Guldkantad måleriuppgift

Längst fram i salong 1 har vi ett orkesterdike, och förr var det inte övertäckt som nu med stora skivor som går att flytta, utan det var fritt blås ner. Som grädde på moset monterades ett metallräcke som avgränsare mellan salong och scen. Och detta målades med guldfärg.

Sedan glömdes det bort och blev slitet, ännu mera slitet och till sist så in i helvete slitet att det överallt på hela räcket syntes fläckar ända ner i stålet och de båda grundfärgerna röd och gul syntes med all oönskvärd tydlighet.


Så... för att få något gjort var det alltså dags för ett besök i närmaste färgbutik. Pensel, färg, målartvätt och sandpapper.


Och så var det tuta och köra. Strax över två timmar tog det, eftersom jag körde igenom soundtracket till Pirates 2 två gånger medans jag målade.

Före / Efter - någon skillnad?

Dagen efter. Splendid I say!

Det som återstår är att byta ut plastbitarna som sitter an mot röret ner i väggen, helst mot snygga träbitar istället. Och att måla om trädetaljerna under till svart, så att guldet sticker ut mera. Fan, jag skulle vilja måla om ca 25% av salongen nu när man börjat titta på hur ljuset faller där inne. Allt för att förbättra den visuella upplevelsen på duken.

Dessutom kliar det i fingrarna. Burken innehöll 0,5l färg. Jag har 0,45l kvar. Någon som behöver något guldmålat?

Inga kommentarer: