söndag, februari 01, 2009

Poltergeist?

Igår fick jag samtal från bion, det visade sig att ungefär tio minuter innan sista matinén var slut så hade reklamen startat och fullständigt vänt upp och ner på automatiken. Lätt kaos var ordet. Vi hittade inget fel och enligt supporten så hade reklamen startat av att någon tryckt på "run script" på den lokala datorn i maskinrummet, inte någon puls som kommit utifrån från t.ex. automatiken eller fjärrpanelen.

Men det var bara det att maskinisten inte hade fingrat på datorn eller tangentbordet till densamma. Märkligt.

Idag kom ett nytt samtal. Nu hade något larm gått och tjöt öronen av dem där nere. Först trodde vi att det var brandlarmet, men det visade sig faktiskt vara det vanliga inbrottslarmet. Som gått trots att ingen hade slagit på det, två gånger dessutom. Det hade först börjat tjuta, sedan varit tyst i 30 sekunder och sedan hade det fortsatt igen, tills vi fått tyst på det långt om länge. Jävligt irriterande, och än märkligare.

Man kan inte annat än undra om det inte spökar där nere...

4 kommentarer:

Uffe sa...

Vi har också en poltergeist i reklamdatorerna på våra salong 2 och 3. Poltergeisten tycker dock inte om att man autolåser automatiken i 120 minuter efter varje reklamblock. Mitt tips är att ni gör det, det löste det problemet för oss..

(vi var med om reklam under föreställning säkert 10-20ggr innan vi gjorde detta, därefter inga problem)

Ekorren sa...

Vi har haft samma problem, dock väldigt få gånger, och vi var med från början med digital reklam. Vi har numera blockeringen också.

Men på tal om poltergiest. Filmen Valkyria besitter minst ett poltergiest. Filmen är som någon oljat in den. Den vill bara glida isär hela tiden. Vilket resulterade i en liten olycka där sista halvan av filmen ramla av när jag skulle ladda den inför visning.

Så det blev att informera kunderna, och jag sa att vi hoppades lösa allt trassel innan första halvan var slut, så det blev en kort paus. Vi klarade det nästan. 20 min fick dem vänta. Vi jobbade grymt bra då :)

Kristoffer Strömblad sa...

Får se hur vår kopia av Valkyria beter sig på fredag när den dyker upp.

Vad gäller reklamen är det första gången sedan vi fick digitalreklam som det "spökar" faktiskt. Och det har inte hänt igen.

Vad som däremot har hänt är att jag var ensam kvar i maskinrummet häromdagen, men ändå så är det någon eller något som tar mig på ryggen...

Uffe sa...

"Vad som däremot har hänt är att jag var ensam kvar i maskinrummet häromdagen, men ändå så är det någon eller något som tar mig på ryggen..."

usch sånt där vill man ju inte läsa när man sitter och slösurfar själv på bion på kvällen! =)..

Tycker det har dykt upp en del film kopierad på tvivelaktig bas på sistone. "Sjunde himlen" (Wolke 9), "Gomorra", "The Wrestler" och "Die Welle" har alla varit mer eller mindre statiska (köra varannan visning uppochner!) eller blivit kantiga under körning och svåra att lyfta. Dock ingen kalvning ännu.. Däremot gick en ring sönder under spolning av The Duchess och kakan flög in i väggen, krossade en vals och orsakade förödelse.. =)..