lördag, februari 28, 2009

Adblock+ Cinema Edition

För Firefox finns ju det suveräna tillägget Adblock Plus, som faktiskt ytterligare kan förfinas till att även redigera bort textreklam med Adblock plus Element hiding helper.

Men hur blir man av med bioreklam? Jo, klipp nätverkssladden.

I ärlighetens namn vet jag inte var felet ligger, men den troliga orsaken är att nätverkssladden är skadad eller i värsta fall just helt av. Just nu går det inte så lätt att leta upp var alla sladdar går när det är dammigt, ormbo av alla sladdar och belysningen är helskum på sina hörn.

Så igår när reklamserven inte kunde matas med nytt program så slog standardläget till, och jag har ingen reklam att visa tills vi hittat vad felet är. En del publik lär nog jubla, men det är ju ett visst intäktsbortfall för oss. Dessutom fungerar reklamen perfekt som en buffert tidsmässigt när filmerna inte startar på exakt utsatt tid, utan alltid drar över lite. Ofta räcker det med ett par minuter för att alla besökare ska hitta fram till sina platser.

Men ur ett körtekniskt perspektiv är det kul att köra utan reklam. Det är ju sannerligen inte varje dag kan får trycka på den lilla gröna knappen som startar projektor 1 direkt, istället för en lilla illandes röda som annars pulsar igång reklamdatorn.

Inga kommentarer: